Artist Name
Ed Sheeran
(2 users)Members
1 Male

Genre
Pop

Mood
Philosophical

Style
Rock/Pop

Origin
Halifax, England

Born

1991

Active
2010 to Present...

Record Label

Atlantic


Most Loved
The A Team (3)
You Need Me, I Don't Need Y (3)
Drunk (2)
Lego House (2)
Sing (2)

Music Videos
Perfect
All of the Stars
Drunk
Don't
Sing

Upcoming Shows
Mülheim (22/Jul/18)
Essen (22/Jul/18)
Hamburg (25/Jul/18)
Munich (29/Jul/18)
Munich (30/Jul/18)

Artist Biography
Ed Sheeran (1991. február 17. Suffolk –) brit énekes, dalszöveg író. Születési neve Edward Christopher Sheeran. Magyarországon még kevésbé ismert, de a hazájában már egyre nagyobb sikere van. A sikert leginkább az első toplistás dalának a „The a Team”-nek köszönheti ami a brit slágerlistán egészen a 3. helyig jutott. Leginkább az akusztikus dallamokat képviseli és jelenleg az Atlantic Recordsnál munkálkodik. A mostanában megjelent kislemezeivel mint például a 'Lego House' c. dalával ismét hatalmas sikereket ért el, leginkább az Egyesült Királyságban és Európában. 2012. február 21-én zajlott le Londonban Nagy-Britannia legnevesebb zenei eseménye, a BRIT Awards. A 2012-es díjátadón is a legjobb brit és nemzetközi előadók küzdöttek meg a trófeákért. A legesélyesebbként Ed Sheeran indult négy jelöléssel, őt követte Jessie J és Adele három-három jelöléssel.
A díjátadó legnagyobb nyertesei végül Ed Sheeran és Adele lettek, két-két díjjal. Legjobb brit férfi előadó: Ed Sheeran; legjobb új brit előadó: Ed Sheeran
Minden évben egyszer dalírókat díjaznak az Ivor Novello-díjátadón. Itt kivételesen a dalok szövegeit értékelik, nem pedig a magát a zenét. A legjobban megírt dal dalszövege díjat a feltörekvőben lévő Ed Sheeran kapta a The A-Team című zeneszámáért, amivel egy újabb szobrot vett el Adele-től, a Florence and the machine Shake it out a másik nagy vesztes.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

zag says: 5 years ago
Saw an epic concert from him at Brixton Academy a while back. Full of teenage girls but he is a brilliant performer even for the older crowd.


Status
Unlocked - Last Edit - 17/Jan/18

Data Complete
100%

External Links